Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

Συζήτηση για την εγκατάσταση βιομηχανικών ΑΠΕ στα σητειακά βουνά στις 9 Ιουνίου στη Ζάκρο


Ημερίδα με θέμα τη σχεδιαζόμενη εγκατάσταση Βιομηχανικών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στους ορεινούς όγκους του Δήμου Σητείας θα πραγματοποιηθεί στη Ζάκρο στις 9 Ιουνίου.

Η απόφαση ελήφθη στη διάρκεια της πρόσφατης συνάντησης που διοργάνωσαν η Οικολογική Ομάδα Σητείας, ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Ιτάνου και η Επιτροπή Αγώνα ενάντια στις ΒΑΠΕ. Η συνάντηση έγινε με σκοπό να συζητηθούν όλες οι σχετικές με το θέμα εξελίξεις και να συντονιστούν ανάλογες δράσεις στην κατεύθυνση λήψης αποφάσεων, ώστε να σταματήσει η καταστροφή της περιοχής, όπως χαρακτηριστικά επισημάνθηκε.

Όπως δήλωσε ο κ. Μανόλης Τσαντάκης, λόγω της μακράς προεκλογικής περιόδου, στην οποία έχει εισέλθει η χώρα, κάποιοι εκμεταλλευόμενοι την πολιτική αστάθεια καταστρέφουν τον τόπο

2 σχόλια:

  1. Καλό θα ηταν οι φωτογραφίες που επιλέγονται να μην ειναι και τοσο ειδυλλιακές οσον αφορα τις ανεμογεννήτριες, οι οποιες ουτε λιγο ουτε πολυ μοιαζουν σαν γραφικοί ανεμόμυλοι, συνήθως λογω απουσίας σταθερού μέτρου σύγκρισης κι ως εκ τούτου αποσυντονίζουν τα πληθη.
    Ας φωτογραφηθεί ο ναός που βρίσκεται ακριβώς πλαι σε μια ανεμογεννήτρια [παρ ολο που ανηκει στις χαμηλες ] στο αιολικό πάρκο στην "ερημο" Βρουχα ώστε να δει και να συνειδητοποιήσει ο αναγνώστης τι εστι Δαβίδ και τι Γολιάθ.
    Κρητικος

    ΑπάντησηΔιαγραφή