Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Έτσι θέλουμε την Κρήτη μας;


3 σχόλια:

  1. Φίλοι πάρτε το τελευταίο UNFOLLOW που κυκλοφορεί.
    Να μάθετε λεπτομέρειες για τον ηρωικό δασάρχη που δολοφόνησαν προκειμένου να φτιαχτούν οι σβούροι στο Αποπηγάδι.
    "Αποπηγάδι: Nερό, το πιο πολύτιμο αγαθό!
    Της Νέλλης Ψαρρού
    Ένας νεκρός δασολόγος, μια ορεινή, προστατευόμενη περιοχή της Κρήτης με παγκόσμιου ενδιαφέροντος απειλούμενη πανίδα, τρομοκρατημένοι κάτοικοι, τα πανταχού παρόντα ΜΑΤ, και μια ισχυρή πολυεθνική εταιρεία ενέργειας στο κυνήγι της «πράσινης ανάπτυξης»… Ποιον ευνοεί η ομερτά γύρω από τις καταναγκαστικές απαλλοτριώσεις, τη συγκάληψη διαδικασιών και τη διαστρέβλωση στοιχείων; Τι συμβαίνει στο Αποπηγάδι;
    Νεκρός βρέθηκε ο δασολόγος Κώστας Πενταράκης στις 9 Μαΐου 2012 σε μια χαράδρα του νομού Χανίων, ύστερα από 14 μήνες που αγνοούνταν. Τα αίτια του θανάτου του παραμένουν αδιευκρίνιστα........"
    http://www.unfollow.gr.com/index.php/blog/item/111-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%80%CE%B7%CE%B3%CE%AC%CE%B4%CE%B9-n%CE%B5%CF%81%CF%8C-%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%B9%CE%BF-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CF%8D%CF%84%CE%B9%CE%BC%CE%BF-%CE%B1%CE%B3%CE%B1%CE%B8%CF%8C-|-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BD%CE%AD%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CF%82-%CF%88%CE%B1%CF%81%CF%81%CE%BF%CF%8D.html
    Αδίστακτα όρνια.
    Μια υπόθεση που κουκούλωσαν στα Χανιά άρον άρον.
    Ευτυχώς κάποιοι γενναίοι άρχισαν να ερευνούν και να θέτουν ερωτήματα, στις αρχές. Με στοιχεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ένα χελιδόνι δεν φέρνει την άνοιξη κι ενας δασολόγος-ηρωας δεν είναι αρκετός για να σταματήσει τη ""πρασινη λαίλαπα"" όταν δεν είμαστε όλοι μαζί μια γροθιά.
    Οταν οι μισοί σαμποτάρουν τους άλλους μισούς τότε γινόμαστε κακοί μεταξύ μας προς όφελος των καταπατητών.
    - Ο Κρητικος -

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κάποιοι εδώ και καιρό δημιουργούν ατιμώρητοι τις κατάλληλες συνθήκες και τις ιδανικές προϋποθέσεις για τη μελλοντική εγκατάσταση των απέραντων πολυσυζητημένων φωτοβολταικων δασών πανω στα χαμηλά ημιορεινά της Κρήτης.
    Η αποψίλωση του εδάφους από τη βλάστηση κοστίζει πολύ ακριβά, οπότε η πυρκαγιά παραμένει ο καλύτερος τρόπος να εξοικονομήσουν χρόνο, χρήματα και άλλοθι έρημης γης .
    Παράλληλα κάποιοι άλλοι θέλοντας να δημιουργήσουν βοσκοτόπια σε αντιστάθμιση της άγονης τζαμένιας γης ανάβουν άλλες φούνταρες.
    Τα δάση εξαφανίζονται, η γεωργική γη συρρικνώνεται η ερημοποίηση επιταχύνεται και κανένας δε βγαίνει να μιλήσει επίσημα για τις πρώιμες καταστροφικές συνέπειες στον κλειστό νησιωτικό χώρο της Κρήτης πριν την εγκατάσταση κιόλας των ΑΠΕ χάριν των ΑΠΕ.
    Λέτε να γέμισε ξαφνικά ο τόπος από πυρομανείς που καινέ αυστηρά επιλεγμένες περιοχές υψηλής ηλιοφάνειας καθ όλη τη διάρκεια του έτους ??

    Η πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ σχετικά με την τροποποίηση των νόμων ώστε να είναι εφικτή εφεξης η εγκατάσταση των ΑΠΕ μέσα σε αναδασωτέες περιοχές πυροδότησε νέες φωτιές σ όλη την Ελλάδα.

    "ΚΒ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή