Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Σχόλιο-απάντηση από αναγνώστη στη δημοσίευση με τις δηλώσεις εκπροσώπου της greenpeace για τις αντιδράσεις για τις βιομηχανικές ΑΠΕ

Αναδημοσιεύσαμε εχθές ένα κείμενο με τίτλο "Greenpeace: «Ναι» στις ανεμογεννήτριες αλλά με σαφές περιβαλλοντικό σχέδιο" από τη σελίδα txvs.gr στις 27/6/12 στο οποίο περιλαμβανόταν δηλώσεις του Τάκη Γρηγορίου από την greenpeace σχετικά με τις αντιδράσεις στην εγκατάσταση βιομηχανικών ΑΠΕ και ανεμογεννητριών σε διάφορες περιοχές της χώρας.
Κάποιος αναγνώστης του ιστολογίου έστειλε σχόλιο - απάντηση σε όσα αναφέρει ο Τ. Γρηγορίου, απάντηση που είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και την αναδημοσιεύουμε:

Το άρθρο του Τάκη Γρηγορίου είναι ξεπερασμένο και ακρως παραπλανητικό επειδή αναφέρεται στην προ- ΒΑΠΕ εποχή τότε δηλαδή που η εγκατάσταση και οι επιπτώσεις των ΑΠΕ είχαν καθαρά τοπικό χαρακτήρα.
Σήμερα μιλάμε για χιλιάδες mw, με κάθε βουνοκορφή γεμάτη από Α/Γ και καθ ύψωμα καλυμμένο από απέραντα φωτοβολταικα νεκροταφεία.
Βέβαια άλλα έχει να μας πει ένας μελλοντικός ιδιοκτήτης Φ/σταθμου [ ας ειμαστε καχυποπτοι ] κι άλλα ένας βοσκός που καταπατήθηκε το βοσκοτόπι του και τώρα είναι υποχρεωμένος να πυρπολήσει την αμέσως παρακάτω γεωργική περιοχή ώστε να δημιουργήσει ένα νέο βοσκοτόπι
Και άλλα θα μας πει ο γεωργός που έμεινε χωρίς την ευφορη γη του και πρέπει τώρα να……….. κ.ο.κ

1] Η Πτολεμαΐδα η Κοζάνη και η Μεγαλόπολη αναπτύχτηκαν οικονομικά και από χωριά έγιναν αξιόλογα αστικά κέντρα λογω των παρακείμενων εργοστασίων.
Ακριβώς το αντίστροφο θα συμβεί στις περιοχές μαζικής εγκατάστασης ΑΠΕ
2] Από καρκίνους πεθαίνουν καθημερινά και οι Κρητικοί χωρίς να έχουν ΕΠΙΛΕΞΕΙ να μεταναστεύσουν για να εργαστούν σε μια από τις ανώτερες πόλεις.
3] Οι ανώτερες πόλεις ανήκουν στην ηπειρωτική χώρα η οποία είναι γεωγραφικό τμήμα του τεράστιου κόσμου [ Ασία- Ευρώπη-Αφρική]
Η Κρήτη είναι ένα μικρό περίκλειστο και πεπερασμένο νησί το οποίο οι ΒΑΠΕ θα το περιορίσουν ακομα περισσότερο ανατρέποντας και υποβαθμίζοντας τις γεωλο-γεωγραφικές ισορροπίες του με χιλιες μυριες αλυσιδωτές επιπτώσεις.
4] Η Κρήτη οφείλει να συμμετέχει στη μείωση της παγκόσμιας ρύπανσης στο ποσοστό που τις αναλογεί. Ούτε ένα ΜW παραπάνω.
5] Μόνο ένα περίεργο μυαλό μπορεί να λέει ότι οι ανεμογεννήτριες αποτελούν ωραίο θέαμα, έκτος κι αν εννοεί την ύπαρξη μιας και μοναδικής σε κάθε νομό οπότε κάτω από αυτές της συνθήκες θα μπορούσε να θεωρηθεί ως αξιοθέατο [όχι απαραίτητα ωραίο]
6] Τα αιολικά πάρκα όχι μόνο δεν αποτελούν πόλο έλξης τουρισμού αλλά δεν απεικονίζονται σε καμία καρτ ποστάλ.
Βεβαια, θα μπορούσαν να προσελκύσουν ενα ασήμαντο εξειδικευμένο κοινό, ομως η Κρητη εχει ανάγκη και ΖΕΙ από τον ΜΑΖΙΚΟ τουρισμό ο οποίος είναι κάθετα αρνητικός σε τέτοιου είδους ανατρεπτικές παρεμβάσεις.
ΚΒ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου