Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Διαφωνούν με τις βιομηχανικές ΑΠΕ οι κτηνοτρόφοι - ανακοίνωση του Αγροτικού Συλλόγου Κρουσώνα



Αντίθετοι στην εγκατάσταση βιομηχανικών ΑΠΕ εμφανίζονται οι κτηνοτρόφοι από τον Κρουσώνα. Με ανακοίνωσή τους, απευθυνόμενοι προς τη δημοτική αρχή Μαλεβιζίου, παραθέτουν τις αντιρρήσεις τους, υπογραμμίζοντας θέματα αισθητικής, αλλοίωσης των αρχαιοτήτων, επιβάρυνση του φυσικού περιβάλλοντος, καταστροφή της χλωρίδας και της πανίδας και άλλα.

Η ανακοίνωση

Προς Δημοτική Αρχή Μαλεβιζίου,

Με αφορμή τη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε σχετικά με τη δημιουργία και εγκατάσταση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (βιομηχανικών φωτοβολταϊκών και αιολικών πάρκων) στην ορεινή περιοχή του χωριού  Κρουσώνα, στα πλαίσια σχεδίων της δημοτικής αρχής Μαλεβιζίου,  θα ήθελα να σας γνωστοποιήσω την αντίθεσή μας στη δημιουργία ενός τέτοιου υβριδικού πάρκου στην περιοχή μας.

Η αντίθεση αυτή έγκειται σε βασικά μειονεκτήματα τέτοιου είδους πηγών ενέργειας τα οποία αφορούν το εξωτερικό κόστος . Ανάμεσα σε αυτά είναι η απουσία κομψότητας από αισθητική άποψη των ανεμογεννητριών - καθρεπτών, η αλλοίωση των αρχαιοτήτων καθώς επίσης η πρόκληση ηχορρύπανσης στην ευρύτερη περιοχή. Η επιβάρυνση του φυσικού περιβάλλοντος με την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών καθώς και αιολικών πάρκων θα είναι μεγάλη, καθώς ενδέχεται να αυξηθεί η μέση θερμοκρασία,θα αλλοιωθεί ο γύρω χώρος για την εγκατάσταση τους, με αποτέλεσμα την καταστροφή της τοπικής χλωρίδας και της πανίδας, δεδομένου  ότι ο προβλεπόμενος  χώρος  εγκατάστασης αποτελεί χώρο όπου ενδημούν διάφορα είδη φυτών, αρπακτικών  πτηνών αλλά και ζώα κτηνοτρόφων της περιοχής. Ενοικιάζοντας αυτές τις εκτάσεις στις ξένες κολοσιαίες εταιρείες, θα μειωθούν οι ελέυθερες εκτάσεις βόσκησης με αποτέλεσμα να περικοπούν και οι αντίστοιχες οικονομικές ενισχύσεις των κτηνοτρόφων, αποτελώντας ισχυρό πλήγμα για τη βασική απασχόληση του πρωτογενούς τομέα της περιοχής.

Για τους παραπάνω λόγους παρακαλούμε το δήμαρχο Μαλεβιζίου κ. Μαμουλάκη να πάρει θέση και  να μη προβεί στην υλοποίηση αυτού του σχεδίου.

Aναδημοσίευση από cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου