Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Σύλλογοι και πολίτες από την περιοχή Βραχασίου συνυπέγραψαν τις προσφυγές στο ΣτΕ για τις ΒΑΠΕ


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΒΡΑΧΑΣΙΟΥ
ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΑΠΕ
eavkvape@gmail.com

Δελτίο Τύπου 25/9/12

Στα πλαίσια του αγώνα για να προστατευθούν τα βουνά του τόπου μας από την επέλαση των βιομηχανικών ΑΠΕ των μεγάλων ελληνικών και κυρίως πολυεθνικών εταιριών, κάτοικοι και σύλλογοι της περιοχής της Τοπικής Κοινότητας Βραχασίου συνυπέγραψαν τις προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τις υπουργικές αποφάσεις ένταξης σε καθεστώς αδειοδότησης fastrack επενδύσεων δύο εταιριών με δεκάδες αιολικά πάρκα σε περιοχές όλης της Κρήτης, στις οποίες περιλαμβάνονται και 15 ανεμογεννήτριες στο όρος Σελένα στα όρια της Τοπικής Κοινότητας Βραχασίου.

Τις προσφυγές, οι οποίες οργανώνονται και συντονίζονται από το Παγκρήτιο Δίκτυο κατά των Βιομηχανικών ΑΠΕ, έχει ήδη συνυπογράψει μεγάλος αριθμός φορέων και κατοίκων του νησιού. Από την περιοχή της Τοπικής Κοινότητας Βραχασίου συνυπέγραψαν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βραχασίου "ο Αναύλοχος" και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μιλάτου, καθώς και κάτοικοι και δημότες της περιοχής στους οποίους περιλαμβάνονται ο καθηγητής Κώστας Ζουράρις, η κα. Αλέκα Σουλαδάκη (σύζυγος του πρ. ευρωβουλευτή Γ. Σουλαδάκη) και ο πρ. πρόεδρος της Κοινότητας Βραχασίου Γ. Σφυράκης.

Με τις προσφυγές αυτές γίνεται προσπάθεια να σταματήσει η άνευ ορίου καταστροφή των βουνών του τόπου μας, με το πρόσχημα μιας ανάπτυξης που μόνο πράσινη δεν είναι, αφού λεηλατούνται φυσικά τοπία και δασικές περιοχές και τίθεται σε μεγάλο κίνδυνο η τουριστική ανάπτυξη του νησιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου